Ondanks gesloten bar toch spektakel

De dames van FysiotherapieScheepjeshof/SKF 1 speelde net als vorige week een thuiswedstrijd tegen een laagvlieger in de eredivisie. DHC uit Delft was de tegenstander. Carla Nouwen, Brenda Vonk en Xijin Zheng hielden zonder al te veel moeite de punten in Veenendaal. Door de 6-0 overwinning gaan de dames voorlopig aan kop na drie wedstrijden. De komende twee weken krijgen de dames rust, daarna volgt de belangrijke thuiswedstrijd tegen AnytimeFitness/Westa.

Het eerste herenteam Autobedrijfjaccodegooijer/SKF kende verrassend een gemakkelijke middag tegen Scylla uit Leiden. Scylla trad aan zonder grote namen en moest zelfs met een invaller naar Veenendaal afreizen. Dicky de Jong en Pieter van den Berg kenden weinig moeite met de tegenstanders en verloren beiden slechts een game. Erik Verzijl wist ook tweemaal gemakkelijk te winnen, maar kende ook een spannende wedstrijd waarin hij met 19-17 in de vijfde game nipt aan het langste eind trok. Een fantastische 10-0 overwinning dus waardoor handhaving in de eerste divisie weer een stapje dichterbij is gekomen. Volgende week gaan de heren op bezoek bij SVE in Utrecht.

SKF 2 zette een fantastische uitslag neer in de wedstrijd tegen concurrent Kluis uit Geleen. De uitslag bedroeg na veel kwalitatief goede wedstrijden maar liefst 7-3. Onder toeziend oog van coach Jeffrey Vonk kwamen Thijs van den Berg, Edwin Vonk en Ricco Gerritsen allemaal twee keer tot winst. Ricco speelde o.a. tegen Gamzajev een spannende partij en wist deze net met 15-13 in de vijfde game in winst om te zetten. Edwin Vonk bleek in beide winstpartijen over een betere conditie te beschikken dan zijn tegenstander en besliste de wedstrijden pas in de vijfde game. Ook het dubbel werd met twee punten verschil in de vijfde game in Veenendaals voordeel beslist. Deze uitslag biedt perspectief in de strijd om handhaving in de tweede divisie.
Volgende week staat het treffen met het sterke US uit Amsterdam op het programma.

SKF 3 speelde tegen regiogenoot Hercules uit Terborg. Onze mannen speelden niet onverdienstelijk en hielden de schade met een 3-7 nederlaag beperkt. Jeffrey van Eek en André van Wijk wonnen beiden een enkelspel van dezelfde tegenstander. Ook het dubbel was een prooi voor het duo Jeffrey en André. Rob van Genderen wist niet tot scoren te komen. Het team bezet momenteel de vijfde plaats in de derde divisie. Reginald Kraaijenbrink en Kevin Pan waren een maatje te groot.
Volgende week spelen zij een degradatiekraker bij en in Woerden met o.a. oud-SKF’er Nick van Dijk in de gelederen.

Jeugd 1 speelde de thuiswedstrijd tegen Gorkum. Dat het niveau in Landelijk A pittig is voor onze jeugdige talenten bleek eens te meer. Tegen de tegenstanders uit Gorinchem kwam SKF niet verder dan 3-7. Xijin Zheng won knap al haar wedstrijden en verloor daarbij slecht één game. Bastian kwam daarnaast nog het dichtst bij een overwinning met een verliespartij in de beslissende vijfde game. Ook het dubbel met Iris Leskens en Xijin ging helaas in vijven verloren.
Komende zaterdag gaat SKF 1 op bezoek bij en in Hilversum.

 

Overwegend overwinningen bij de jeugd

SKF 3 speelde een uitwedstrijd tegen TT Nijmegen en wisten deze om te zetten in 6-4 winst. Rogier bleef ongeslagen, Manuel won twee keer en Lauren voegde het zesde punt toe aan de Veenendaalse overwinning. Door deze overwinning blijft SKF aan kop in de 1e klasse en heeft nu drie punten voorsprong op regiogenoot BIT.NL.
Komende week krijgen we de kraker SKF – BIT.NL.

SKF 4 reisde af naar Zevenaar voor hun wedstrijd in de 2e klasse. Ondanks een 2-4 voorspong werd er uiteindelijk 6-4 verloren. Daniël (tweemaal), Stan Robbers (eenmaal) en het dubbel zorgden voor de vier punten. Hugo kwam helaas niet tot winst. Zowel Stan als Daniël waren nog ongelukkig met een verliespartij in vijf games. SKF 4 bezet momenteel de vierde plek in poule A.
Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen koploper HTTC ’71 op het programma.

SKF 5 reisde in volle oorlogssterkte af naar Velp voor hun uitwedstrijd. Winstpartijen van David (2x), Bernard (2x), Just (1x), Joran (1x) en beide dubbels leverden een 2-8 overwinning op. Door de overwinning is SKF 5 gestegen naar de tweede plaats in de 3e klasse.
Komende zaterdag komt koploper BIT.NL op bezoek.

SKF 6 speelde ook een uitwedstrijd in Zevenaar. In tegenstelling tot SKF 4 wisten Gerian, Tim en Levi wel een overwinning te behalen in Zevenaar. Gerian wist zelfs een hattrick te scoren. Levi wist twee punten toe te voegen en het dubbel werd ook in winst omgezet. Tim kwam helaas niet tot een overwinning ondanks een 2-0 voorspong in games in zijn laatste wedstrijd. De 6-4 overwinning zorgt ervoor dat SKF 6 zich steviger aan kop nestelt in de 4e klasse.
Komende zaterdag hoeft SKF 6 niet te spelen.

SKF 2 en 7 kwamen niet in actie. SKF 2 speelt komende week een thuiswedstrijd tegen BIT.NL, de concurrent om het kampioenschap in de hoofdklasse. SKF 7 gaat op bezoek bij de Treffers in Arnhem.

 

Moeizame week voor de afdelingssenioren

SKF 4 speelde met basisspelers Jorai en Diederick en invaller Ad tegen Slagvaardig. Tegen de tegenstanders uit Rheden werd een fors verlies van 2-7 geleden. Jorai nam beide winsten voor zijn rekening en had nog enkele matchpoints in zijn verloren wedstrijd. Diederick kwam nog een keer tot een vijfde game maar wist deze uiteindelijk niet te winnen. Ad kon helaas geen potten breken.
Het team bezet de vierde plaats in de promotiehoofdklasse en speelt komende vrijdag de uitwedstrijd tegen koploper Taflan uit Langenboom.

SKF 6 speelde een uitwedstrijd tegen Smash ’76. Ondanks twee winstpartijen van Cees werd er 7-2 verloren van de opponenten uit Bergharen. Herman en Sytze moesten hun tegenstanders helaas alle keren feliciteren. Door deze uitslag bezet SKF 6 voorlopig de voorlaatste plaats in de 3e klasse.
Komende vrijdag spelen zij opnieuw een uitwedstrijd, ditmaal tegen regiogenoot BIT.NL.

SKF 7 met Marnix, Hans en Gert gingen op bezoek bij Treffers in Arnhem. Hans en Gert wisten beiden tweemaal aan het langste eind te trekken. Marnix kon ondanks een aantal spannende wedstrijden geen overwinning bijschrijven. Het resultaat was daardoor een 5-4 nederlaag. Desondanks bezet SKF 7 de eerste plaats in de 4e klasse.
Komende week hoeft het team geen wedstrijd te spelen.

SKF 8 blijft dikke uitslagen neerzetten en dient zich nadrukkelijk aan voor het kampioenschap in de 5e klasse. Tegenstander Slagvaardig uit Rheden werd met 7-2 teruggewezen. Ruben en Gerry-Ellen bleven wederom ongeslagen. Anna wist ook weer een potje mee te snoepen. Door de overwinning staat SKF 8 ruim aan kop met zes punten voorsprong op de huidige nummer twee.
Volgende week gaan zij op bezoek bij HTTC ’71.

SKF 5 hoefden afgelopen vrijdag niet te spelen. Zij gaan komende week op bezoek bij TCB in Beuningen.