Het aantal recreanten binnen SKF zit de laatste twee jaren duidelijk weer in de lift.

Zo kon het dat na een paar, voor wat betreft de aantallen deelnemers, wat mindere jaren er voor het oliebollentoernooi van 2023 ongeveer 30 mensen zich hadden ingeschreven. Na een enkele late aanmelding en een aantal mensen die helaas toch nog verhinderd waren stonden op 20 december om 8 uur ’s avonds 23 recreanten klaar om te gaan strijden om de bekers en natuurlijk de fraaie wisseltrofee.

De vier poules waarmee de avond werd begonnen werden gewonnen door Richard Robberse (voor Gert Schot), Cyril Mulder (met Dick Wesselo als tweede), Andy Hof (die John van Schaik net 1 puntje voor wist te blijven) en Bertjan Geerdes (die evenveel punten verzamelde als Yjad Fattoum, maar door de onderlinge strijd te winnen, toch de eerste plaats in de poule bemachtigde).

Zoals gebruikelijk hadden alle deelnemers wat versnaperingen meegebracht. In de tijd tussen de partijen door liet men zich deze goed smaken.

Na een korte pauze en de gebruikelijke groepsfoto konden de halve finales worden gespeeld. Hierin wonnen Bertjan en Andy beiden hun partij, van resp. Richard en Cyril. De strijd om de 3e plaats tussen deze twee laatste werd gewonnen door Richard. Nadat in de finale Andy werd verslagen door Bertjan restte van het officiële gedeelte van deze avond alleen nog de prijsuitreiking.

Opvallend was dat alle vier de halve finalisten of voor de eerste of voor de tweede keer aan dit toernooi deelnamen en dat het voor de oude garde steeds moeilijker wordt de nieuwelingen bij te benen. Mogelijk kan een eigen senior-recreanten poule de oudgedienden in de toekomst nog redding brengen.

De avond werd onder het genot van een drankje afgesloten met het nodige analysewerk. Zoals gewoonlijk was de conclusie bij menigeen, dat men met wat minder pech best wat hoger had kunnen eindigen. Volgend jaar mag men dit laten zien!