Tradities behoren in ere te worden gehouden. Vandaar dat op 28 december, de laatste speeldag van het jaar, 21 recreanten van SKF bij elkaar kwamen voor het jaarlijkse oliebollentoernooi.

Er werd dit jaar gespeeld op twee niveaus: een A-groep voor de echte sterren, waaronder drie oud winnaars, en een B-groep voor de recreanten met bescheidener ambities. Nadat beide groepen in twee poules waren verdeeld brak tegen kwart over acht de strijd los.

In de A-groep wonnen Maurits van de Loo en Jos van Manen hun poule. Maurits deed dit met grote overmacht; hij wist al zijn partijen te winnen hoefde slechts één set af te staan. De tweede A-poule kende een spannender verloop. Jos wis weliswaar al zijn partijen te winnen, maar moest wel telkens een set aan de tegenstander laten. Naast Jos en Maurits wisten ook Gina van Poolen en John van Schaik de halve finales te bereiken. Hierin bleken John en Maurits te sterk voor hun opponenten, zodat zij in de finale mochten strijden om de wisseltrofee. Na een spannende partij trok Maurits met 2-0 aan het langste eind, en mocht hij zich – vijf jaar na zijn vorige zege –  weer tot winnaar van het oliebollentoernooi laten kronen. In de strijd om de derde plaats nam Gina revanche voor haar nederlaag tegen Jos in de poulefase en gaf op die manier een goed vervolg aan haar zege in de B-groep vorig jaar.

In de eerste B-poule was Frida van Roekel te sterk voor al haar tegenstanders en wist Lars van de Lagemaat met overtuiging de tweede plaats te bemachtigen. De andere B-poule liet een strijd om de hoogste plaatsen zien tussen Dick Wesselo en Luc Hooghwerff. Mede door zijn overtuigende laatste set in de onderlinge partij wist Dick de groepswinst te grijpen. De beide halve finales waren ongemeen spannend. Met overwinningen in de derde set van 12-10 en 15-13 bereikten Dick en Frida de finale. Frida had in de finale haar emoties volledig onder controle en wist deze daardoor met 2-0 te winnen.

Lars wist daarnaast de strijd om de derde plaats eenvoudig in zijn voordeel te beslissen.

Na de prijsuitreiking rond half twaalf ging iedereen moe maar voldaan weer naar huis. De strijd was gestreden en de trainingen voor het toernooi van 2017 kunnen in januari weer beginnen.