De wiltschut avonturen van SKF 1

De wiltschut was pas echt begonnen toen Irwin met een alcoholwalm de auto instapte. De alcoholwalm was zo overheersend dat zelfs Enno en Hans dronken aankwamen in Wageningen. Slingerend op de weg en driedubbel geparkeerd kwamen we toch nog heelhuids het tafeltennisgebouw binnen. Op een hele mysterieuze wijze , wonnen we dezelfde avond nog.

Met zwoegen en hard werken, wonnen Irwin, Hans, Enno en Harm alle wedstrijden. Er waren momenten bij dat het allemaal tegenzat, en er waren ook momenten waar de wedstrijden heel soepel waren gelopen. In de halve finale hadden de SKF spelers eerst gezamenlijk een speedbarbeque. Iedereen zat zich nog vol te proppen met half rauw vlees en werkten flessen knoflooksaus naar binnen omdat we snel moesten spelen. Speklappen, kip, worsten en bier werden meegenomen in de auto op weg naar de wedstrijd, zelfs tijdens de wedstrijd waren de SKFers nog bezig om het overige vlees weg te kanen. Hans had de meest briljante time-out van zijn leven genomen, en na de meest smerige randbal bracht hij het SKF team naar de finale toe.

De zenuwen voor de finale waren groot, op weg richting Groesbeek hebben wij uitgebreid gediscusseerd over de opstelling. Onderweg hadden we vier keer moeten stoppen omdat Enno de zenuwen even niet in bedwang had en elke keer de spanning eruit moest plassen.

Eenmaal aangekomen bij Groesbeek kregen we een warm ontvangst van de Groesbeekers en Hutaf met al zijn support. De ontvangst was net iets te warm want het zweet stond al op onze voorhoofd voordat de wedstrijden uberhaupt waren begonnen.

In de eerste wedstrijd speelde Hans tegen Martijn. Het leek alsof Hans al zijn talent van de afgelopen jaren heeft opgespaard voor deze wedstrijd, want spinbal na spinbal ging op een magnifieke en energieke manier op de tafel. Hans schrok er af en toe zelf nog wel eens van dat al zijn spinballen de andere kant van de tafel bereikten. Met kranig verweer maakte Martijn er weer een wedstrijd van door een game te pakken, maar Hans wapperde weer met zijn wiltschutvleugels en won daarmee de eerste wedstrijd van de finale.

Enno begon tegen Dicky, met een gigantische wiltschut voorsprong wist Enno met veel overtuiging de eerste game naar zich toe te trekken. Met de kromme service van Dicky wist Enno geen raad mee, met veel frustaties, spanning en geduw verloor Enno punt na punt tegen het zeer vaste spel van Dicky. Enno wist het eventjes niet meer en begon volop aan de palm te drinken tussen de games door, maar toen Enno erachter kwam dat de palmpjes op waren wist hij het helemaal niet meer en Dicky wist gemakkelijk de wedstrijd te winnen.

Na een één-één stand was Irwin aan de beurt om tegen Noor te spelen. Er is altijd één ding wat fout gaat bij Irwin, een combinatie van tafeltennis en vrouwen. Noor blokte alle spinballetjes van Irwin zonder enige moeite, Irwin zat te beunen en te werken, het zweet brak hem uit op alle delen van zijn lichaam. Of dat zweten nou komt door de hitte van de zaal of door de charmes van Noor, dat weet niemand nog tot de dag van vandaag. Uiteindelijk wist Irwin druipend van het zweet de wedstrijd naar zich toe te trekken.

SKF stond alweer op een voorsprong, Enno die verstopt was onder de tafel van de zenuwen moest tegen Martijn pingpongen. Alle supporters en spelers waren een halfuur bezig geweest om Enno onder de tafel vandaan te trekken. Nadat Enno zichzelf flink moed had ingedronken stond hij weerzelfverzekerd achter de tafel weer te tafeltennissen. Het leek wel alsof Enno het woord ‘zenuwen’ niet meer kende, want hij sloeg de meeste vreemde ballen vol zelfvertrouwen raak. Of de zenuwen nou echt zijn verdwenen of dat Enno bavaria aan het drinken was, dat was niet duidelijk te zien. Toen Enno realiseerde dat hij een voorsprong had, kwamen de zenuwen weer heel hard terug. Met het vreemde pingpongspel is Martijn een koning en versloeg daarmee Enno.

Het stond 2-2 en de spanning was om te snijden, alle supporters en spelers waren zelfs een klein momentje stil. Iedereen dacht op dat moment precies hetzelfde: “waar blijft die palm?”

Nadat de palmvoorraad weer was bijgevuld, speelde Hans tegen Noor verder. Noor was heel zenuwachtig en daardoor kwam Hans heel snel op een grote voorsprong. Ze gooide haar charmes in de strijd in de hoop dat Hans afgeleid zou worden. Ze deed een knoopje van haar shirt los, ze wapperde een paar keer met haar haren, en verassend genoeg werkte het. Hans verloor daardoor kansloos een game van haar. De game erop probeerde Hans alle charmes van Noor te negeren, en met gigantisch veel moeite lukte dat hem en won daarmee de vijfde partij. Noor dacht achteraf: “Shit, had ik maar een extra knoopje losgedaan”.

SKF was op dreef en greep dus weer de voorsprong. In de wedstrijd van Irwin tegen Dicky begon Irwin met een gigantische voorsprong. Irwin won daardoor vrij gemakkelijk van Dicky. Dicky heeft zijn troefkaart ingezet door de bal elke keer naar de backhand van Irwin te spelen. Irwin traint al jarenlang op zijn backhand, tijdens trainingen en wedstrijden heeft hij nooit een backhand raakgeslagen. Maar in de wedstrijd tegen Dicky beleefde Irwin een magisch wiltschutmoment door met zijn backhand femoninale ballen te slaan. Dicky en al supporters waren net zo verbaasd als Irwin zelf. De wedstrijd werd gewonnen door Irwin doordat hij de bal scherp op de rand serveerde.

Enno moest voor het beslissende punt spelen tegen Noor. Iedereen verwachte dat Enno weer zijn zenuwen niet in bedwang kon houden, maar het Enno bewees het tegendeel. Toen hij de eerste game triomfantelijk had gewonnen zat Hutaf er al een beetje verslagen bij. Met volle kracht probeerde Noor nog een strijd te leveren met haar gigantische bolle topspin, er werd zelfs met haren gezwaait en knoopjes schoten weer spontaan los, maar Enno raakte niet afgeleid, integendeel zelfs het destructieve spel van Enno ging alleen maar beter en beter. Enno leide het team naar de overwinning door het winnende punt te maken.

Supporters renden de zaal in, half schreeuwend met de handen in de lucht zaten ze de kampioenen toe te juichen. Er werd rondgesmeten met bier, tjerps, bloemen, medailles door het hele gebouw heen. Iedereen maakte er een schitterend mooi feestje van totdat de oneindige voorraad palm toch weer leeg was.

Irwin, Hans, Enno & Harm zijn weer gigantisch hard aan het trainen om de titel volgend jaar te verdedigen. Ook onze trouwe mascotte Sjoerd heeft ons ook naar veel overwinningen toegejuicht. Ook de organisatie Michel en Sharon hebben het hele toernooi weer fantastich georganiseerd.

Zo waren de wiltschutavonturen begonnen met een bierwalm in de auto, en eindigde het avontuur met een bierwalm in de auto. SKF vertrok weer richting Veenendaal, slingerend op de weg met een rammelende wisselbeker in de kofferbak.