De bedrijvenvoorjaarscompetitie is voor Poule A al weer begonnen.

Afgelopen donderdagavond  zijn in poule A van de bedrijvencompetitie de eerste wedstijden gespeeld.

Erik Verzijl en Sjon Willemsen beten namens Sassenus Packaging het spits af tegen Jean-Paul Haenen en Jeffrey van Eek namens nieuwkomer InnovaN. Erik wist met twee games 21-15 en 21-15 het eerste punt binnen te halen. Sjon en Jeffrey maakten het spannend, want de eerste game werd nipt met 23-25 door Jeffrey gewonnen. De tweede game ging iets makkelijker voor Jeffrey. Met de gamestand 15-21 pakte Jeffrey ook het eerste winstpunt. voor InnovaN. De dubbelpartij ging gelijk op. De eerste twee gamestanden werden namelijk 21-18 en 19-21. de derde game moest de beslissing geven en werd met 16-21 door Jean-Paul en Jeffrey gewonnen. In de vierde partij ging het eveneens gelijk op en moest er een derde game aan te pas komen. Met de gamestanden 21-18, 17-21 en 21-18 pakte Sjon ten kosten van Jean-Paul de winst. De vijfde tevens laatste partij van deze wedstrijd werd ook in drie games beslist. Met 13-21, 22-20 en 18-21 sleepte Jeffrey het derde punt voor InnovaN binnen. Einduitslag Sassenus Packaging-InnovaN 2-3.

De andere wedstijd in deze poule ging tussen Jan van Manen en Thijs van der Coelen namens Wim van Dam Sierbestratingen en namens Vos Occasions kwamen Jeffrey Vonk en Diederik Blok in actie. Jan moest als eerste aantreden tegen Jeffrey en verloor ondanks een spannende tweede game 24-26 deze partij. Daarna stond Thijs tegenover Diederik en had Thijs twee games nodig om met 21-13 en 21-13 van Diederik te winnen. Ook in de dubbelpartij wisten Jan en Thijs het in de tweede game wederom Jeffrey en Diederik moeilijk te maken. Met de gamestanden 13-21 en 21-23 pakte de mannen van Vos Occasions het tweede winstpunt van deze eerste competitieavond. De vierde partij tussen Thijs en Jeffrey ging in twee games 11-21 en 16-21 naar Jeffrey. In de laatste partij tussen Jan en Diederik pakte Jan in twee games het tweede winstpunt voor Wim van Dam Sierbestratingen. Einduitslag Wim van Dam Sierbestratingen-Vos Occasions 2-3.

Stand: Wedstrijden: Punten:
InnovaN 1 3
Vos Occasions 1 3
Sassenus Packaging 1 2
Wim van Dam Sierbestratingen 1 2
CMSI360 0 0

Op deze eerste avond van de bedrijvencompetitie werd ook de promotie/degradatiewedstrijd tussen de kampioen van Poule C Autobedrijf Jacco de Gooijer en de als laatste geëindigde in poule B De Kantoorspecialist gespeeld. Het team van Autobedrijf Jacco de Gooijer bestaande Ton Snijders en Adriaan Hakkert nam het op tegen Rick Henzen en Bas Slotboom namens het team van De Kantoorspecialist. In de eerste partij tussen Ton en Rick ging het winstpunt in twee games met 16-21 en 14-21 naar Rick. de tweede partij tussen Adriaan en Bas ging in twee games met 21-14 en 21-13 naar Adriaan. De dubbelpartij ging er spannend aan toe. De eerste game ging met 20-22 nipt naar Rick en Bas. De tweede game ging met 21-16 naar Ton en Adriaan. De derde game was beslissend wie er met met het winstpunt vandoor zou gaan. Met een gamestand van 21-12 ging dit punt naar de mannen van Autobedrijf Jacco de Gooijer. De vierde partij ging tussen Rick en Adriaan. Met de gamestanden 21-6 en 21-8 trok Adriaan het winstpunt naar zich toe. De laatste partij tussen Ton en Bas trok Bas in twee games met 7-21 en 6-21 de winst naar zich toe. Einduitslag Autobedrijf Jacco de Gooijer-De Kantoorspecialist 3-2. Hierdoor promoveert het team van Autobedrijf Jacco de Gooijer naar poule B en degradeert het team van De Kantoorspecialist naar poule C.

Volgende week worden in alle poules wedstrijden gespeeld en beginnen alle wedstrijden om 20:00 uur.

Tot volgende week allemaal.