Maar liefst 5 seniorenteams kampioen!

Landelijke senioren

De dames van FysioScheepje/SKF 1 speelden afgelopen zondag de halve finale om het landskampioenschap tegen VTV (N) 1 in Nieuwegein. De verwachting was dat het een hele zware opgave zou zijn, zeker omdat Melanie Bierdrager vanwege ziekte verstek moest laten gaan. Desondanks pakte SKF een verdiende 0-2 voorsprong door overtuigende zeges van Carla Nouwen op Tanja Helle en Xijin Zheng op Chana van der Venne. Voor de pauze deed VTV nog wat terug doordat Sanne de Hoop wel van Brenda Vonk wist te winnen. Dit bleek een voorbode voor een tweede helft waarin SKF volledig achter de feiten aan liep. Tanja was veel te sterk voor Xijin en Carla was niet opgewassen tegen Sanne, waardoor Brenda moest winnen van Chana om in de wedstrijd te blijven. Brenda wist haar niveau echter niet te halen en moest ook Chana feliciteren. Door de 4-2 nederlaag heeft VTV zich geplaatst voor de finale tegen Scylla.
De heren van AutoJ.deGooijer/SKF 1 speelden de laatste reguliere competitiewedstrijd thuis tegen Tempo-Team 2. Omdat het kampioenschap al binnen was en de Amsterdammers ook nergens meer voor speelden was het een beetje een gezapige wedstrijd. Pieter van den Berg speelde een prima wedstrijd tegen Joel Nabarro, maar omdat het geluk niet aan zijn zijde was in met name de vierde en vijfde game, trok hij nipt aan het kortste eind. Emanuel Martins Ferreira herstelde de balans met een overwinning op Maurice Lie, waarna Floris Zur Muhlen SKF op voorsprong zette door een zege op Dylan Plett. Na de pauze was het opnieuw Pieter die verzuimde de wedstrijd in een vroeg stadium af te maken, hij moest het hoofd buigen voor Maurice. Toen vervolgens Floris verrassend verloor van Joel stonden de bezoekers met 2-3 voor. Emanuel wist wederom de stand gelijk te trekken door een overwinning op Dylan en dwong daarmee een beslissend dubbel af. Deze ging echter verloren, waardoor SKF met 3-4 de overwinning aan de gasten moest laten. Komende zaterdag speelt AutoJ.deGooijer de play-off wedstrijd voor een plek in de eredivisie tegen de kampioen uit de andere 1e divisie poule, Hilversum 1.
Vos Occasions/SKF 2 speelde de laatste competitiewedstrijd thuis tegen het al gedegradeerde Stede Broec 1. Ondanks dat de kans klein was ging SKF er vol voor om te stunten en het kampioenschap in de 3e divisie binnen te halen. In dit onwaarschijnlijke scenario moest het team zelf met 10-0 winnen en mocht ENTAC 1 op bezoek bij Trias 1 maximaal vier punten halen. De eerste wedstrijden werden eenvoudig binnengehaald door Erik Verzijl, Jeffrey Vonk en Jorai Hessing, die in de eerste vijf wedstrijden in totaal maar een game afstonden. De zesde wedstrijd echter kende een ander spelbeeld, waarin Erik plotseling 0-2 achter kwam en in de vierde game zelfs meerdere matchpoints tegen kreeg. Toch wist hij de wedstrijd te kantelen en in vijf games het zesde punt op het bord sloeg. Vervolgens was het Jorai die een spannende pot speelde, waarin ook hij tot het uiterste moest gaan om in vijf games zijn tweede wedstrijd te winnen. Gedurende de dag werd met meer dan een schuin oog gekeken naar de tussenstand van de andere wedstrijd en werd duidelijke dat het onwaarschijnlijke scenario steeds waarschijnlijker werd. Nadat Jeffrey opnieuw makkelijk had gewonnen en SKF op 8-0 had gezet, werd duidelijk dat concurrent ENTAC inderdaad slechts vier punten behaald had, wat betekende dat het kampioenschap binnen zou zijn als Jorai en Erik hun laatste wedstrijden wisten te winnen. Ondanks de toegenomen spanning lukte dit zonder al te veel moeite en kon het kampioensfeestje gevierd worden. Door de bizarre ontknoping komt Vos Occasions/SKF 2 volgend seizoen uit in de 2e divisie. Van harte gefeliciteerd!
Voor SKF 3 betrof de laatste wedstrijd in de 3e divisie een thuiswedstrijd tegen koploper Gorkum 1. Voor Andre van Wijk, Diederick Vos en Edwin Vonk was het vooral zaak om met een lekker gevoel afscheid te nemen van de landelijke competitie. Gorkumse kopman Stephan Tromer was wel zoals verwacht veel te sterk voor de Veenendaalse mannen en won zijn wedstrijden eenvoudig. De andere wedstrijden waren een stuk interessanter, waarin met name een goed spelende Edwin opviel met een overwinning op Deen Rombouts. Andre deed dit kunstje even later na en versloeg de jonge opponent ook met duidelijke cijfers. Andre leek zelfs nog een overwinning aan zijn palmares toe te voegen, maar kon een 2-0 voorsprong en matchpoints tegen Matthias Scheurwater niet verzilveren. Diederick kende een mindere dag en kwam niet in de buurt van een zege. Met de einduitslag 2-8 haalde Gorkum het kampioenschap binnen en zullen zij volgend seizoen in de 2e divisie uitkomen. Voor SKF 3 wacht komend seizoen de hoofdklasse.
Het tweede damesteam van SKF had zich al nagenoeg gehandhaafd in de 2e divisie en kregen in de laatste play-off wedstrijd koploper Vriendenschaar 1 op bezoek, welke aan twee punten genoeg had om kampioen te worden. Gerry-Ellen Blankestijn beet het spits af tegen de Goudse kopvrouw Marion van Leeuwen maar kon ondanks een goede wedstrijd niet zegevieren. Anna Seekles lukte dit wel in de tweede wedstrijd tegen Nadia Rietveld-de Bruin, waardoor de kurk nog even op de champagne bleef. In het derde bedrijf was het echter wel raak toen Anita de Jong-Verheul wist te winnen van Gina van Poolen. Uiteraard lieten de Veenendaalse dames zich niet van de wijs brengen en was er nog alles aan gelegen om zoveel mogelijk punten binnen te slepen. De bezoeksters bleken echter sterk en zowel het dubbel als Anna’s tweede wedstrijd gingen helaas verloren. Bij een tussenstand van 1-4 richtte SKF zich even op met een zwaarbevochte overwinning van Gerry-Ellen op Anita. Helaas was de opleving van vrij korte duur en moest de overwinning aan Vriendenschaar worden gelaten na zeges op Gina en Anna. Het slotakkoord was nog wel voor de thuisploeg, zowel Gina als Gerry-Ellen wisten hun laatste wedstrijd te winnen en zo het verlies te beperken tot 4-6. SKF 2 sluit hiermee een goed seizoen in de 2e divisie af en zal ook volgend seizoen op dit niveau te bewonderen zijn.
Afdelingssenioren
De afsluitende speelronde in de voorjaarscompetitie zou een mooie worden voor SKF 4. Nog slechts 3 punten moesten worden behaald in de thuiswedstrijd tegen DSV Relax 1 om kampioen te worden in de 1e klasse. Helaas voor het duel kwamen de tegenstanders met z’n tweeën waardoor er niet meer gestreden hoefde te worden voor de benodigde punten en waren ze dus om 20.00 al kampioen. Dat weerhield Eric er echter niet van om de kers op de taart te zetten en zijn beide tegenstanders met duidelijke zeges aan de kant te zetten. Voor Niels en Andrii bleek dat een moeilijker verhaal. Beiden verloren hun wedstrijden ondanks een keer een 2-1 voorsprong te hebben gehad. Zoals vaker echter bleek de vijfde game niet aan hen besteed. Gewonnen werd er uiteindelijk wel doordat het dubbel Niels/Thijs succesvol was en er dus een 6-4 eindstand op het bord kwam te staan. Een mooi kampioenschap dus waarmee er een plekje in de hoofdklasse is bemachtigd. Van harte gefeliciteerd!
Voor SKF 5 was de laatste wedstrijd in de 2e klasse er eentje zonder al te veel betekenis. Weliswaar was het een regioderby tegen TTV Ede 7 en de bezoekers hadden nog een goede uitslag nodig om te handhaven maar voor de SKF’ers was alles al gespeeld. Desondanks waren er prachtige wedstrijd te zien waarin het niveau dicht tegen elkaar aan lag, getuige ook de maar liefst 5 wedstrijden die in vijf games werden beslist. Over en weer werden overwinningen geboekt en lang was dan ook niet te voorspellen wie er zou gaan winnen. Ad en Juul wonnen hun eerste wedstrijd maar door verliespartijen van Jan en het dubbel was de stand weer gelijk. De Edenaren namen zelfs een voorsprong van 2-4 na zeges op opnieuw Jan en Ad en leken zij zelfs goede zaken te gaan doen. Geïnspireerd echter door het sterke spel van Juul wonnen de Veenendaalers drie wedstrijden op rij en leek de zege weer in eigen huis te blijven. De laatste wedstrijd was uitermate spannend maar helaas trok Ad met 10-12 in de vijfde net aan het kortste eind en eindigde de wedstrijd in een terecht 5-5 gelijkspel. SKF 5 is hiermee op een keurige 2e plaats geëindigd in de poule.
SKF 6 was vorige week al kampioen geworden in de 3e klasse en speelde zodoende een uitzwaaiwedstrijd thuis tegen Westa 2. De club uit Westervoort had nog wel flink punten nodig om handhaving te bewerkstelligen en was zodoende zeker gemotiveerd. Het klasseverschil was echter duidelijk zichtbaar, met name in de wedstrijden van Simon en Harm die zonder al te veel moeite hun wedstrijden binnen wisten te halen. Adrie had het aanmerkelijk lastiger en moest wel tot twee keer toe een tegenstander feliciteren. Zijn laatste wedstrijd wist hij wel overtuigend naar zich toe te halen en omdat ook het dubbel Simon/Harm een punt opleverde werd de afscheidswedstrijd in de 3e klasse met ruime cijfers gewonnen: 8-2. Met een voorsprong van liefst 16 punten is de eindstand in deze poule een duidelijke weerspiegeling van het niveau van de SKF’ers, die volgend seizoen hun geluk gaan beproeven in de 2e klasse. Van harte gefeliciteerd!
Ook SKF 7 was voor de laatste wedstrijd al tot kampioen gekroond in de 4e klasse en kon op bezoek bij het al gedegradeerde TTV Ede 11 er alleen nog maar een leuke wedstrijd van maken. Aanvankelijk leken de SKF’ers wat moeite te hebben om hun niveau te halen en was het na verliespartijen van Ed en Sytze zelfs zo dat de thuisploeg even op voorsprong stond met 2-1. Toen trapten de Veenendaalers het gaspedaal echter in en kwamen ze in geen enkele wedstrijd meer in de problemen. Cees, Ed en Sytze wonnen hun overgebleven wedstrijden en sloten het seizoen af met een klinkende 2-8 zege. Met een overweldigend aantal van 81 punten uit 10 wedstrijden hebben ze wel laten zien klaar te zijn voor de 3e klasse komend seizoen. Van harte gefeliciteerd!
SKF 8 had nog een wonder nodig om in de laatste wedstrijd nog handhaving in de 4e klasse te bewerkstelligen. Maar liefst 8 punten moesten worden gehaald tegen ETAC ’80 3, wat zelf ook nog in de race was voor het kampioenschap en daar ‘slechts’ 6 punten voor nodig had. Al snel werd duidelijk dat het er niet in zat voor de SKF’ers die na de eerste drie wedstrijden tegen een 3-0 achterstand aankeken. Zoals zo vaak dit seizoen waren Hans, Marnix en Gert net even wat minder op de belangrijke standen en kostte dit hun vaak de potjes. Door een succesvol dubbel van Hans en Gert kwamen de Veenendaalers wel op het bord maar ook daarna was de thuisploeg een stuk sterker. In het restant van de wedstrijd wisten Marnix en Hans nog wel een enkelpotje binnen te halen, beiden tegen dezelfde tegenstander waarmee de enigszins draaglijke eindstand van 7-3 op het bord verscheen. ETAC is daarmee kampioen geworden en SKF 8 is op een vijfde plaats geëindigd in de poule. Volgend seizoen zullen zij dus zeer waarschijnlijk hun opwachting gaan maken in de 5e klasse.
Voor SKF 9 was de laatste wedstrijd in de 4e klasse er echt eentje om des keizers baard. Zelf konden ze niet meer degraderen en de tegenstander, TCB 6, was al gedegradeerd. Voor Maickel, Ronald en Gina restte dus niets anders dan lekker spelen en nog een mooie uitslag neerzetten. Dat laatste lukte zeker want het verschil in niveau was heel duidelijk zichtbaar en de overwinningen kwamen gemakkelijk. Al snel stond het 4-0 voor de thuisploeg en was er op dat moment zelfs nog geen game ingeleverd. Die sterke reeks kon echter niet worden voortgezet door Gina die in haar tweede partij van de avond nipt het onderspit moest delven en zo de tegenstanders uit Beuningen een puntje gunde. Daar bleef het echter bij want in het restant van de wedstrijd haalden de bezoekers nog maar één schamele game binnen en werd er overtuigend gewonnen met 9-1. SKF 9 eindigt hiermee op een keurige 3e plaats in de competitie.
Jeugd
Het eerste jeugdteam van SKF sloot hun seizoen in de kampioenspoule af tegen hekkensluiter Assen 1. Stijn Stellaard beet het spits af voor SKF, en zorgde met een 3-1 overwinning voor een goede start. Bastian Ramakers volgde dit voorbeeld en wist ook met 3-1 te winnen. Invaller Gerian van Roekel wist de 3-0 niet op het scorebord te zetten, wel kwam hij dicht bij gamewinst. Doordat het dubbel ook verloren ging was de 2-0 voorsprong al snel tenietgedaan. Na het dubbel werden twee spannende wedstrijden gespeeld, waarin zowel Bastian als Stijn na vijf games hun tegenstander moesten feliciteren. Een overwinning was al niet meer haalbaar toen Gerian in een spannende wedstrijd het onderspit moest delven: tussenstand 2-5. In het restant van de wedstrijd wist alleen Stijn nog een punt voor SKF binnen te halen, mede doordat Bastian voor de tweede keer de beslissende game niet naar zich toe wist te trekken. Door de 3-7 nederlaag is SKF nipt op de laatste plaats geëindigd, wat zeker geen schande is gezien het uitkomt op het hoogste niveau.
Het viertal bestaande uit Matthew, Lars, David en Jorian van SKF 3 ging op bezoek bij Hutaf 1 in Huissen voor een wedstrijd in de 1e/2e klasse. Doordat Matthew het in zijn eerste wedstrijd niet kon bolwerken tegen zijn tegenstander Sem stond er een 1-0 achterstand op het bord, maar deze werd door zijn teamgenoten al snel omgebogen naar een 1-3 voorsprong. Lars wist in drie games zijn tegenstander te verslaan, David en Jorian hadden hier vier games voor nodig. Het duo Matthew/David wist een 2-1 achterstand in het eerste dubbel weg te werken en pakte in vijf games de winst. Ook het duo Lars/Jorian wist het dubbel te winnen. In de tweede serie enkelspelen was wederom Sem te sterk, ditmaal was David het slachtoffer. Doordat de andere drie wedstrijden wel gewonnen werden stond er aan het einde van de dag een 2-8 overwinning op het scorebord. SKF 3 moet nog een wedstrijd inhalen, het team speelt komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen nummer twee TCB 1. Alleen een sensationele 10-0 overwinning kan SKF 3 nog de tweede plek bezorgen, de derde plek is al wel zeker.
Ook SKF 4 speelde een uitwedstrijd in Huissen, voor hen stond de wedstrijd tegen Hutaf 2 op het programma. Voor de wedstrijd was Hutaf koploper met een voorsprong van vijf punten op SKF. Al snel bleek echter dat een knappe overwinning er niet in zat, de (op dat moment nog toekomstige) kampioen van de 4e klasse was een maatje te groot. Roan wist voor de dubbels met 0-3 het eerste en enige punt voor SKF binnen te halen, maar daar bleef het bij. Ruben en Demi kwamen regelmatig dichtbij, maar konden geen punt bijschrijven. Er zat zeker meer in, maar Hutaf was op de beslissende momenten net wat doortastender. Door de 9-1 nederlaag is SKF 4 op de derde plaats geëindigd.
SKF 5 sloot hun seizoen in de O-13 klasse af met een uitwedstrijd tegen Kracht & Vriend 1 in Renkum. Hielke, Lars, Hans en Joël beëindigden hun seizoen met een hele mooie 1-9 overwinning. Maar liefst zes wedstrijden werden met 0-3 gewonnen, en allen Joël had eenmaal vijf games nodig. Hierin wist hij wel een 2-1 achterstand om te buigen door tweemaal op rij met 9-11 de game naar zich toe te trekken. Alleen Hans moest een punt afstaan aan de tegenstanders. De 1-9 overwinning zorgde ervoor dat SKF 5 derde is geworden. Voor alle SKF’ers was dit seizoen hun debuut in de competitie, volgend seizoen zullen ze proberen de prestatie op zijn minst te evenaren.